Door het Westen ten val gebracht? De Egyptische ex-president is vrij – Moebarak heeft altijd zijn onschuld volgehouden

Screenshot_96

(Vertaling: E.J. Bron)

Een ten val gebrachte president is weer vrij: na ongeveer zes jaar in gevangenschap is de langjarige Egyptische president Hosni Moebarak (foto) nu uit de gevangenis ontslagen. Na zijn val in 2011 werd hij beschuldigd van misdaden, die hij altijd betwistte. Waarnemers zien in zijn val een door het Westen geplande actie.

epoch times

De 88-jarige werd uit het militaire hospitaal ontslagen, waar hij een groot deel van zijn gevangenisstraf doorbracht, zei zijn advocaat Farid al-Deeb vrijdag tegenover het persbureau AFP.

De in februari 2011 na drie decennia heerschappij ten val gebrachte Moebarak werd begin maart in het laatste tegen hem gevoerde proces vrijgesproken.

Verleden week stemde het Openbaar Ministerie in met de vrijlating van Moebarak. Moebarak mag volgens zijn advocaat wegens een lopend corruptieonderzoek Egypte niet verlaten.

Tegen Moebarak werden sinds zijn val in 2011 verschillende processen gevoerd. In januari 2016 bevestigde het hof van appel een 3-jarige gevangenisstraf voor Moebarak en zijn beide zoons wegens beschuldigingen van corruptie. De reeds in gevangenschap doorgebrachte tijd werd echter van de straf afgetrokken, zodat beide zoons werden vrijgelaten.

Met de vrijspraak begin maart ging ook het laatste proces tegen de ex-president ten einde. In dit geval ging het om het doden van honderden demonstranten tijdens een opstand begin 2011, die tot de val van Moebarak had geleid. De voormalige president werd ervan beschuldigd zich schuldig te hebben gemaakt aan medeplichtigheid tot honderdvoudige moord bij het neerslaan van de massaprotesten.

In 2012 werd hij daarom eerst tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld, later liet men de beschuldigingen echter vallen. Het Openbaar Ministerie tekende beroep aan tegen de vrijspraak, die uiteindelijk op 2 maart in laatste instantie werd bevestigd. Moebarak heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Ook de meeste processen tegen leden van zijn toenmalige regering werden inmiddels gestaakt.

Door het Westen ten val gebracht?

Waarnemers zien in Moebarak´s val een door de CIA geplande actie. De toenmalige staatschef wilde zich niet onderwerpen aan de agenda van Washington.

Kopp-Online schreef daarover in een achtergrondbericht:

Een “Egyptische revolutie” heeft nooit plaatsgevonden; wat we meegemaakt hebben, was veel meer de verdekte putsch van een junta van CIA-marionetten-generaals, die blijkbaar alleen met een enorm ultimatum uit Washington hun doel bereikten om Hosni Moebarak in de nacht van 10 naar 11 februari 2011 te verjagen. Er komen steeds meer aanwijzingen dat deze dreiging het in beslag nemen of de blokkade van het Suezkanaal zou inhouden, de Egyptische waterweg waardoor 8% van de wereldwijde zeehandel verloopt.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Egypte, VS, Westen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Door het Westen ten val gebracht? De Egyptische ex-president is vrij – Moebarak heeft altijd zijn onschuld volgehouden

 1. louis-portugal zegt:

  Door het westen ten val gebracht??????????????
  Het was vooral Mobama die dat veroorzaakt en mogelijk gemaakt heeft na zijn toespraak voor een universiteit in Cairo.

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  De CIA heeft veel meer op zijn geweten.

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Dank zij het Egyptische leger is voorkomen dat Egypte een tweede Libië geworden is.
  Dat was een flinke tegenvaller voor Obama die gelijk de moslimbroederschap met massale wapenhulp wilde steunen.

  Like

 4. Dit had meer met Amerika te maken, dan met Europa. Obama was zeer oorlogszuchtig.

  Like

 5. Anna zegt:

  Obama himself;;;;heeft hem Mubarak gedwongen af te treden.
  Mubarak was de moslim broeders niet wel gezind en dat vond Obama niet zo leuk.

  Het laatste nieuws over deze bruine boef is dat hij ;;;;;

  Obama heeft op 17 maart 2017 $ 100.000 van zijn privé bankrekening over gemaakt aan de Amerikaanse tak van de moslim broeders……. De bank bediende heeft de checq onderschept.!!!!

  Bovendien is nu bewezen dat heel de regering Obama klandestien was…… onwettig…….. frauduleus…. hij is Keniaan van geboorte…. zijn broer Malik heeft zijn geboorte bewijs getwitterd…. geboren in MOMBASSA……

  Obama is en blijft een gevaarlijk sujet voor de hele wereld vrede…… nog steeds mar zijn deep state…. organisatie….. gefinancierd door Sosros….

  Het is maar de vraag of Trump hier tegen op kan.
  Ook de wapenindustrie werkt met Obama samen…….

  Volg het USA nieuws eens een tijdje vooral de hoorzittingen…..
  Als dit onze gerankte is voor vrede? De NAVO? Dan ziet het er slecht uit voor Europa…
  Dan is heten val brengen van Mubarak door Obama een peanut…….

  De USA is zo intens verrot en corrupt……
  Zo heeft Obama voor zijn aftreden aan de FBI gevraagd om Immuniteit…….? Waarvoor zou je denken?????? Nog nooit vertoond een aftreden president die om immuniteit vraagt……. hij heeft heel veel op zijn geweten…..EN DAT WEET HIJ ZELF….

  ( hij Obama schijnt nu in Polynesië te zitten!!!)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s