Het virus-gedonder in de EU is al begonnen

Screenshot_27

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Open grenzen, vrij verkeer van goederen en kapitaal, open arbeidsmarkten – daarvoor was, daarvoor is de EU opgericht. Dat weet een ieder die zich niet door ideologisch mistige composities zoals “vredesproject” of zelfs “wereldmacht van de humaniteit” laat verblinden.

PI News (2)

In de huidige crisis toont de EU een heel ander gezicht: de in haar verbonden nationale staten reageren volgens het motto “redde wie zich redden kan” en sluiten – de een wat eerder dan de ander – hun grenzen. Zelfs het rijk van de goede Merkel-fee had geen keus wanneer het geen binnenlandse politieke schok wilde riskeren, die echter sowieso nog zal komen.

Nu zitten de economisch zwakke EU-landen in sneltreinvaart weer in de situatie die voor Mario Draghi, de voormalige president van de ECB, aanleiding was voor zijn beroemde/beruchte uitspraak “Whatever it takes!” in juli 2012: geen enkel EU-land zou een financieel bankroet hoeven aanmelden – onder geen enkele omstandigheid en tegen iedere prijs. Wat sindsdien met avontuurlijke financiële manipulaties van de ECB onder het applaus van de politici in Brussel, Berlijn, Rome, Madrid en elders tot de stabilisering van de wankelkandidaat EU leek te leiden, is plotseling krakkemikkiger dan ooit.

Want de videoconferentie van de chefs van de EU-lidstaten afgelopen donderdag heeft aangetoond dat het snel voorbij is met de eenheid als het om de vervolgkosten gaat, die door de corona-virus crisis op een op dit moment nog absoluut onvoorspelbare wijze worden veroorzaakt. Daarbij gaar het om twee multi-miljarden instrumenten, die volgens opvatting van negen lidtaten redding moeten betekenen: om het euro-crisisfonds ESM en om de zogenaamde eurobonds, die nu met ingecalculeerde sentimentaliteit als “Corona-bonds” voor de (nog) kapitaalkrachtige EU-leden zoals Duitsland, Oostenrijk of Nederland aanlokkelijk gemaakt moeten worden.

Als je de staten bekijkt die aandringen op de enorme financiële injecties, dan zitten daar geen verrassingen bij: Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, België, Ierland, Slovenië, Griekenland – en ook het blijkbaar totaal verarmde Luxemburg. Zij allemaal zullen in de komende weken steeds sterker aandringen op de collectivisering van de schulden, dus op eurobonds. Want het ESM kan alleen maar kredieten verstrekken en is aan controles gebonden, dus weinig aantrekkelijk.

Nog wijst de Duitse regering eurobonds af. Want deze zouden de financiering van de eigen snel stijgende schuldenlast extra duur maken. De daaruit voortkomende lasten zouden vanzelfsprekend door de Duitse belastingbetalers en werknemers gedragen moeten worden. Wat de chef van de Duitse Groenen, Robert Habeck, volgens verwachting niet stoort: hij dringt op een door de knieën gaan van de Duitse regering aan wat betreft eurobonds.

Voor het zwaar aangeslagen, al voor de crisis op een enorme schuldenberg zittende Italië daarentegen is er nauwelijks een andere mogelijkheid dan deze eurobonds variant van de collectivisering van de schulden. Daarom kwam van de kant van Italië ook het felste verzet tegen de nagestreefde overeenstemming op de videoconferentie. Die eindigde derhalve zonder resultaat. Frankrijk speelt onder Macron zoals altijd een dubbelspel: iet openlijk ruzie maken met het economisch sterkere Duitsland, maar Italië, Spanje en anderen in eigen voordeel tegen de zogenaamd gierige Duitsers opstoken.

Merkel en haar minister van Financiën Scholz staan in ieder geval nu al voor een dilemma. Als ze bij hun verzet blijven tegen de eurobonds/coronabonds, dan riskeren ze de uittreding van de wanhopige Italianen, wellicht ook van de Spanjaarden uit de EU. Als ze echter toegeven, dan is de schade voor de Duitse belangen niet te overzien en komt ook de AfD weer in het spel. De komende weken zouden in elk opzicht wat betreft dramatiek wel eens moeilijk te overtreffen kunnen zijn.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, euro, Eurocrisis, EUSSR. Bookmark de permalink .

30 reacties op Het virus-gedonder in de EU is al begonnen

 1. Ray Conquista zegt:

  Er zal wel een halfbakken compromis komen dat ons alsnog volle bakken met geld kost. Rubberen Rutte speelt nog even hard to get voor de Buhne en maakt dan de draai. Let maar op. Reken af in 2021 met deze Merkelkecht.# Nexit.

  Geliked door 7 people

 2. Rensk. zegt:

  Ben benieuwd hoe Rutte zich nu weer laat zien. Nationaal gezien hebben we veel geld nodig. EU wil ook veel geld van Rutte. Kaag wil ook geld voor haar criminele vrienden. Iedereen wil geld. Geld geld en nog eens geld. Dan moeten we zwaar bezuinigen. Hoe gaat Rutte dat verkopen aan de bevolking. Interessante tijden. Heb zomaar het vermoeden als de beurs van de burgers te veel pijn gaat lijden, dan zal men in opstand komen als ze horen dat de EU geld eist voor hun ideologische bezigheden. Je hoort niks van ze momenteel. Zitten in hun bunkers te bedenken hoe ze de europese bevolking het best kunnen manipuleren.

  Geliked door 2 people

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Helaas ben Ik bang dat je gelijk gaat krijgen Ray.
  Hij heeft hetzelfde spelletje al tot in den treure toe gespeeld en zijn arrogantie maakt dat hij denkt dat de Burger hem blijft geloven.

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Laat het virus gerust rond gaan binnen de EU. Ze wankelt al langer nu alleen nog het zetje.

  By the way.

  Kuzu van DENK kon zijn handjes niet thuis houden. Kijken we daar raar van op. Eigenlijk niet.

  https://tpo.nl/2020/03/29/hp-de-tijd-tunahan-kuzu-had-grensoverschrijdende-relatie-met-vrouwelijke-medewerker-van-denk/

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ik weet het niet Boorzalf.
   Janet Ossebaard is namelijk zo iemand die nog in graancirkels geloofd en buitenaardse wezens.

   https://www.ninefornews.nl/categorie/columns/janet-ossebaard/

   Like

   • boorzalf zegt:

    Haha, graancirkels dat wist ik niet. Maar ja, buitenaardse wezens kan ik me wel iets bij voorstellen als ik klaver en Jetten zie.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Henk der Niederlánder 30 maart 2020 om 15:19

    Janet Ossebaard is namelijk zo iemand die nog in graancirkels geloofd en buitenaardse wezens.

    Dat vind ik het enige jammere.
    Ik heb haar drie video’s wél opgeslagen. Ik vond ze interessant.
    De tijd zal leren of Janet gelijk zal krijgen.
    In ieder geval spelen Bill Gates en die zakkenvullende virologen een vuil spel.

    Voorlopig blijf ik voorzichtig, zelfs van de ‘gewone’ griep ben ik een paar keer wekenlang behoorlijk ziek geweest

    Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Wat een onnozel gelul die filmpjes van Mw ossebaard !!

   Like

 5. vangie1206j zegt:

  Wat als de EU ploft hoe groot zal dan de chaos zijn.
  EEN IEDER VOOR ZICH EN GOD VOOR NIEMAND.
  En bijltjes dag voor al die arrogante verwoesters uit Brussel.
  En niet te vergeten Merkel Macron ennuh natuurlijk Rutte die mogen de dans niet ontspringen.

  Like

 6. Jan zegt:

  Intussen laten diverse landen zich weer door de Chinese regering belazeren, mondkapjes hebben de kwaliteit van producten in de Actionwinkels, van rotzooi tot 99% onder de maat

  600.000 mondkapjes uit China afgekeurd door ministerie

  Het gaat om een zending van vorige week zaterdag, afkomstig van een Chinese fabrikant, zo laat het ministerie weten. De maskers hebben het benodigde certificaat. „Het ministerie van VWS ontving een eerste signaal dat bij inspectie de kwaliteit van deze zending niet voldeed aan de criteria. Een deel van deze zending is uitgeleverd aan zorgaanbieders, de rest van de lading is direct on hold gezet en is niet verder verspreid”, zegt een woordvoerder.

  Ook een tweede test wees uit dat de maskers niet voldeden aan de kwaliteitsnorm. De maskers zijn door TNO afgekeurd omdat ze niet aan de veiligheidseisen voldoen. „Ze passen niet goed om het gezicht of hebben membranen die niet goed functioneren, de hele fijne filters die virusdeeltjes moeten tegenhouden”, aldus de VWS-woordvoerder.
  …..
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/262896058/600-000-mondkapjes-uit-china-afgekeurd-door-ministerie

  Ach, is toch maar ons belastinggeld.

  Geliked door 2 people

 7. Jan zegt:

  Intussen in Amerika

  UPDATE: Dr. Zelenko Has Now Treated 699 Coronavirus Patients with 100% SUCCESS RATE — Using Hydroxychloroquine, Zinc and Z-Pak
  UPDATE: Dr. Zelenko Has Now Treated 699 Coronavirus Patients with 100% SUCCESS RATE — Using Hydroxychloroquine, Zinc and Z-Pak

  FDA Issues Emergency Authorization for Hydroxychloroquine to be Prescribed to Coronavirus Patients
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/03/breaking-fda-issues-emergency-authorization-for-hydroxychloroquine-to-be-prescribed-to-coronavirus-patients/

  Geliked door 2 people

 8. Jan zegt:

  Typisch socialistisch gedrag: steel wat niet van jou is.
  Aantal staten in de VS, bestuurd door de Dems eisen beschermende kleding op van particuliere bedrijven die deze kleding zelf nodig hebben voor hun werknemers

  Governors in Colorado, New Jersey, and Minnesota are demanding that private companies whose employees often use personal protective equipment (PPE) submit lists of their inventories to the state, in what could very likely result in the government seizing these supplies and redistributing them to hospitals due to the Covid 19 pandemic.
  ….
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/03/democrat-governors-order-auto-shops-veterinarians-construction-companies-turn-over-lists-of-of-ppe-gear-presumably-for-possible-seizure/

  Eigen werknemers mogen sterven zodat de Roden kunnen laten zien hoe goed zij het wel niet voor hebben met de bevolking (er wringt hier iets naar mijn mening)

  Like

 9. J.A. Kapteyn zegt:

  Zou corona dan toch nog iets goeds brengen ? Het besef namelijk dat de EU-landen beter af zijn als ze op eigen benen staan en niet meehobbelen met de plannen van LaGarde, VanderLeyen, Timmermans en Verhofstad ?

  Like

 10. karton zegt:

  @ Ray.
  Rubberen Rutje is héél erg goed in optreden voor de Bùhne, in de praktijk is ´t een nietsnut, ja/knikker en weekdier.

  Geliked door 1 persoon

 11. LUCIA zegt:

  Je mag een ommetje maken, je mag boodschappen doen maar je mag geen vriend of zus bezoeken of je eigen moeder of vader, wat voor een onzin is dit, ben ik de enige, die denkt dat de overheid voor mij denkt, en niet om het een of ander, mijn bovenkamer is superieur, boven.. dik boven, denkend den Haag.
  Ik ..zaterdag voor het eerst in 3 weken de deur uit voor boodschappen, nou ik hield me aan de regels, niet omdat ik denk dat het veel uitmaakt ( die 1.5 meter als iemand in een gangpad naast je niest dan kun je ook goed fout zitten)…. maar om anderen niet in paniek te brengen er lopen echter zat rond die blijkbaar niks van deze regels af weten.

  Geliked door 2 people

 12. an zegt:

  waarom geeft de eu in 2018 18 miljoen aan iran en geven ze nu wederom 20 miljoen aan iran??
  dat is belastinggeld opgebracht door euopese belastingbetalers, bedoeld om in europa te gebruiken…..en dat terwijl europese landen het nu zelf hard nodig hebben

  Geliked door 1 persoon

 13. Hovawart zegt:

  Onze democratie representeert niet langer meer de bevolking, maar men blijft hardnekkig geloven in een toekomst in de Europese Unie,……wij zijn echter beter af zonder Brussel.

  Geliked door 1 persoon

 14. Hovawart zegt:

  De Europese Raad heeft de lidstaten stevig vast bij de weke delen, kijk naar Italië, en elk land dat zich vragen stelt of een toekomst in de EU nog wel rooskleurig uit zal pakken voor hun land en volk, mag zich getrakteerd zien op sancties, een tsunami van uitvreters, hogere afdracht aan Brussel, en nog wat andere drastische maatregelen om het zooitje weer in het EU-gelid te krijgen……..en anders is er nog de gang naar het Hof van Justitie van de Europese Unie………om hun (nood)lot te bezegelen.

  Like

 15. Piet Snot zegt:

  Is mijn vraag naar zeker 2 verdwenen reacties nu ook verdwenen?

  Like

 16. Jan zegt:

  Italië stort sociaal in elkaar

  Like

 17. Jolanda zegt:

  Dit is een ordinaire financiele oorlog, met de benaming operatie Corona.
  Laat die EU maar vallen, laat Rutte III maar vallen!
  want waar is het om te doen? Geld, geld, geld en nog eens geld.
  Wij worden gewoon door de EU en Rutte III belogen en bedonderd!

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Je zou haast denken dat de EU zichzelf al doodziek heeft gemaakt met de open grenzen, het binnenlaten van de verkeerde figuren, het voortrekken van de economie, het constant verwaarlozen van de gezondheidszorg en het negeren van alle waarschuwingen dat een dergelijke crisis kon uitbreken!
   En nou zit de EU specifiek opgescheept met het corona-virus dat onzichtbaar is en deze hele kunstmatige eenheidsworst nog sneller heeft verdeeld dan ze verwacht hadden! Als de EU ten onder gaat aan het corona-virus dan is dat nog het enige waar het virus nog goed voor was! De EU is niets anders dan een papieren tijger die je gewoon kunt wegblazen met een zuchtje wind!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s