“Alan Kurdi” dringt aan op toestemming om de haven in Lampedusa binnen te mogen varen – Italiaanse kustwacht: “Gaat u naar Duitsland”

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Op zulke dolle streken had de migrantenveerboot vermoedelijk niet gerekend. Er liggen nog maar minder dan vijf mijl tussen de “Alan Kurdi” en de wateren van Lampedusa om eindelijk de 133 verzorgingzoekers, afkomstig uit 15 verschillende landen in Afrika en Azië, af te geven, maar de Italiaanse autoriteiten sluiten de deuren en roepen de NGO op zich tot de vlaggenstaat (dus Duitsland) te wenden.

 

Zoals “ilgiornale.it” bericht, zijn de NGO´s teruggekeerd en maken nog steeds aanspraken aan de Italiaanse grens geldend, en nu is het de “Alan Kurdi”. Nog maar enkele dagen geleden, na de farce met de duiken van de migranten in zee, mocht de “Open Arms” in de haven van Palermo aanleggen, maar dat schip bevond zich al binnen de Italiaanse territoriale wateren, voordat het groen licht kreeg. Daarvoor was het de “Sea-Watch 4”. Die nu in de haven van Palermo in beslag wordt genomen, enzovoort.

Nu vaart de “Alan Kurdi” in de buurt van de Italiaanse grens, minder dan 5 mijl verwijderd van de wateren van Lampedusa, nadat het schip ´s nachts de Italiaanse grens had geschonden. De motoren draaien stationair en het is het doel om aan te dringen op toestemming om een haven binnen te varen. Aan boord van het schip, dat net zoals de “Sea-Watch 4” onder Duitse vlag vaart, bevinden zich 133 migranten. In sociale kwesties spreekt Gordon Isler, bestuurslid van “Alan Kurdi”, tegen Italië. “Ze hebben speciale bescherming nodig, ze moeten snel geëvacueerd worden, en ze mogen niet het voorwerp van onderhandelingen tussen EU-landen worden”, zei de scheepsmanager gistermorgen op Twitter.

Isler informeerde enkele uren later op de sociale media dat “het reddingcoördinatiecentrum in Rome al urenlang niet op pogingen tot contact door de kapitein van de ´Alan Kurdi´  gereageerd heeft. Dit is geen normaal gedrag van een reddingscentrum. MRCC Bremen heeft onze aanvragen aan de verantwoordelijke autoriteiten doorgegeven. Wat dat ook mag betekenen.” Intussen ging de “Alan Kurdi” door met zijn manoeuvres om in Lampedusa terecht te komen.

De klachten gingen laat in de middag door, toen “Alan Kurdi” het antwoord van de Italiaanse kustwacht aankondigde. Gordon Isler beviel de e-mail van onze zeevaartautoriteit niet, die in drie punten op de beweringen van het schip antwoordde:

1. Alle door het schip uitgevoerde operaties hebben buiten het Italiaanse SAR-gebied plaatsgevonden. 2. De Italiaanse autoriteit heeft in de boven genoemde gevallen nooit welke soort maatregel dan ook gecoördineerd of uitgevoerd. 3. In alle gevallen werden de operaties volgens onze informatie autonoom door “Alan Kurdi” geleid, om deze reden dient u zich tot uw vlaggenstaat te wenden”. Daarna geeft de e-mail van de Italiaanse kustwacht het schip aanwijzingen voor het verdere optreden: “Zoals aangegeven, nodigt deze MRCC de kapitein van de ´Alan Kurdi´ uit om rechtstreeks contact op te nemen met de nationale SAR-autoriteit in Bremen om de desbetreffende aanwijzingen voor het desbetreffende geval te krijgen.”

Op de heldere en directe e-mail van de scheepvaartautoriteit reageerde Isler arrogant: “Zo zou de MRCC Rome niet argumenteren als het om een Europese hulpactie zou gaan. Maar z ekomen uit 15 verschillende landen in Azië en Afrika. Stelt u zich eens voor dat een Italiaans schip mensen in de Noordzee redt en Bremen verwijst naar Rome. Het is grotesk.”

Bron:
https://politikstube.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Azië, Barbarisme, belangenverstrengeling, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, NGO´s, nieuw fascisme, propaganda, provoceren, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op “Alan Kurdi” dringt aan op toestemming om de haven in Lampedusa binnen te mogen varen – Italiaanse kustwacht: “Gaat u naar Duitsland”

 1. Republikein zegt:

  Alleen Jezus redt, en dat nooit altijd.

  Like

 2. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. triumph zegt:

  Laat de marine effe oefenen zat materiaal om te testen fregatten met kanonnen en anders een paar torpedo’s blijven die jongens scherp en dit gaat lukken natuurlijk naar de bodem met die zooi en dit moet dan wel op MSN komen zodat iedereen kan zien dat dit hele gebeuren op moet houden.

  Geliked door 1 persoon

 4. scevian zegt:

  wie bestelt betaald.

  Like

 5. Meneer Gordon Isler begrijpt het niet helemaal, wat grotesk is dat is het misbruik maken van de barmhartigheid van overheden.
  Hij weet drommels goed dat hij misbruik maakt van mazen in de wet, net zo goed als dat hij weet dat het leeuwendeel van de mensen die hij probeert over te zetten geen asielzoekers zijn maar economische migranten.
  Waarom willen ze allemaal naar Duitsland en niet naar bv Spanje, Portugal of Frankrijk die allemaal dichterbij zijn?
  Omdat de opvangmogelijkheden daar het meest royaal zijn !

  Like

 6. Bas zegt:

  Europa voor de Europeanen

  Like

 7. Bas zegt:

  Theater

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s