Zweden: Bericht over de herkomst van criminelen zorgt voor heftig debat

(Vertaling: E.J. Bron)

De studie, die een verband tot stand brengt tussen immigratie en criminaliteit, werd een jaar voor de parlementsverkiezingen gepubliceerd.

De Nationale Raad ter voorkoming van criminaliteit, die behoort tot het ministerie van Justitie in Stockholm, publiceerde woensdag 25 augustus een explosief bericht. Het thema werd zowel door rechts als door links al uitvoerig bediscussieerd en zal zonder twijfel ook in de komende maanden voor gespreksstof zorgen, omdat onveiligheid en immigratie een jaar voor de parlementsverkiezingen de politieke agenda beheersen.

Het bericht analyseert op 162 pagina´s de criminaliteitsstatistieken tussen 2007 en 2018 naar de herkomst van de verdachten. Eerste waarneming: een immigrant van de eerste generatie (8%) komt 2,5 keer zo vaak met de wet in conflict dan een persoon die in Zweden als kind van twee Zweedse ouders geboren werd (3,2%). Ten tweede zijn driemaal zo veel immigranten van de tweede generatie

(10,2%) verdachten in onderzoek door de politie als personen van Zweedse herkomst.

Een last voor Zweden”

Verder wees het bericht er op dat het aandeel migranten van de eerste en de tweede generatie onder de verdachten toeneemt. Dit geldt in het bijzonder voor in het buitenland geboren personen, die in 2018 29,8% van de verdachten uitmaakten (tegenover 23,6% elf jaar daarvoor). Bijzonder duidelijk wordt deze oververtegenwoordiging in gevallen van moord en diefstal. Het bericht houdt zich ook bezig met de landen van herkomst van de verdachten en stelt vast dat “personen, die in de regio´s Centraal- en West-Azië en de verschillende regio´s van Afrika geboren werden, overwegen.”

De onderzoekers zijn zich bewust van de gevoeligheid van het thema en wijzen er op dat in een land, waarin de immigratiebevolking binnen twintig jaar is verdubbeld, de herkomst van de verdachten niet volstaat om dit alles te verklaren. Volgens hen kunnen ook andere factoren een rol spelen, zoals de sociaaleconomische herkomst, de psychische gezondheid, de ontwikkeling, de ervaringen van de ouders in hun land van herkomst of een blootgesteld staan tegenover een crimineel milieu. He tis noemenswaardig dat het werkloosheidspercentage voor in Zweden geboren mensen in de eerste helft van dit jaar volgens informatie van het Zweedse Bureau voor de Statistiek SCB 5% bedroeg, terwijl dit bij immigranten 21,2% bedroeg.

De sociaaldemocratische minister voor Justitie en Migratie, Morgan Lohansson, noemde de resultaten van het bericht “tamelijk naar verwachting”. Het zou “er niet voor gebruikt moeten worden om immigranten als slechtere mensen neer te zetten”. “Weliswaar zijn immigranten oververtegenwoordigd in de criminaliteitsstatistiek, maar ze zijn ook in gezondheidsberoepen oververtegenwoordigd”, aldus de minister. Voor de Sociaaldemocratische Partij en de links-radicale Vensterpartiet is het probleem niet zozeer de immigratie – die op de laagste stand staat sinds 2008 – maar de integratie.

“Een zeer hoge immigratie en een zeer geringe integratie creëren zones van uitsluiting en bevorderen de criminaliteit”, aldus de voorzitter van de Conservatieve Partij, Ulf Kristersson. Voor de zomer had hij gezegd dat de immigratie “een belasting voor Zweden” zou zijn geworden, in het bijzonder “vanuit het oogpunt van de criminaliteit”. “Extreemrechts” van haar kant jubelt: met 20% in de peilingen zien de Zwedendemocraten zichzelf in hun programma voor een totale opnamestop van vluchtelingen gesterkt.

De publicatie van het bericht vindt plaats op een bijzonder heikel moment, omdat de botsingen tussen rivaliserende bendes, die vaak bestaan uit jongeren met een migratieachtergrond, in Zweden leiden tot een uitbraak van geweld. Tussen 1 januari en 15 augustus registreerde d epolitie 290 schietpartijen, waarbij 26 mensen gedood werden en 57 gewond raakten. Daaronder bevonden zich ook twee kinderen in de leeftijd van 6 en 8 jaar, die op 18 juli bij het spelen voor hun huis in de voorstad Flemingsberg, ten zuiden van Stockholm, door een verdwaalde kogel werden getroffen. Het voorval zorgde voor een golf van verontwaardiging en woede.

In september 2020 had de sociaaldemocratische minister-president Stefan Löfven voor het eerst een verband tussen immigratie en georganiseerde criminaliteit tot stand gebracht en vastgesteld dat er “bij hoge immigratie, als de integratie mislukt, een groter risico op dit soort problemen bestaat”. Hij riep er echter toe op “om misdaden niet automatisch met huidskleur of religie in verband te brengen”.

(Bron: fdesouche.com)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Zweden: Bericht over de herkomst van criminelen zorgt voor heftig debat

 1. koddebeier zegt:

  Linkse deugmensjes kunnen heel slecht tegen hun ongelijk nou dat het niet bepaald een “verrijking” blijkt te zijn, maar eerder een zak ellende met het doel het land te bezetten !

  Like

 2. antiislamnu zegt:

  Ik lees nergens dat het probleem de islam is die nergens maar dan ook nergens ter wereld succesvol geïntegreerd is zolang we de islam als een geloof beschouwen blijft dit probleem bestaan en zal het zelfs onze ondergang worden

  Like

 3. De onderzoekers zijn zich bewust van de gevoeligheid van het thema en wijzen er op dat in een land, waarin de immigratiebevolking binnen twintig jaar is verdubbeld, de herkomst van de verdachten niet volstaat om dit alles te verklaren. Volgens hen kunnen ook andere factoren een rol spelen, zoals de sociaaleconomische herkomst, de psychische gezondheid, de ontwikkeling, de ervaringen van de ouders in hun land van herkomst of een blootgesteld staan tegenover een crimineel milieu.
  Hoe krijg je het uit je strot geperst om met zulke hoerensmoesjes voor de dag te komen.
  Ga dat uitleggen aan de slachtoffers van dat gajes.
  Och jah mag niet vergeten worden dat ze in de gezondheidsberoepen over vertegenwoordigd zijn.
  Mag dan ook gevraagd worden op welk niveau, of doet dat niet ter zake.
  Een schoonmaaker of ster valt namelijk ook onder gezondheidsberoep.

  Like

 4. roheline1 zegt:

  Je oogst wat je zaait

  Like

 5. Wim zegt:

  Die Zweden zijn net Nederlanders en andersom; niet blind, maar verrekken het gewoon om te kijken.

  Like

 6. Bob zegt:

  De politiek en MSM willen de waarheid niet erkennen.

  Like

 7. waarom gaf de minister hen ren paspoort?

  Like

 8. Rensk. zegt:

  Niemand hoeft gek op te kijken als gegeven moment verplicht word mensen in huis te nemen wegens huizentekort. Dat is vlak na de tweede wereldoorlog ook zo gegaan, toen er huizentekort was. En dat gaat zich t.z.t. herhalen. Migranten hoeven dat niet, want hebben dan toch al een huis vol met kinderen gemaakt. Dit gaat gelden voor autochtonen.

  Like

 9. Er zijn in de praktijk al jaren enige ervaringen opgedaan die wat slecht in de ideologie van de machthebbers in Zweden passen. De breedsocialistische bevoogdingsstaat zorgt er daarom voor dat nieuws met betrekking tot dat onderwerp uw oren en ogen nauwelijks zal bereiken als u niet bereid bent verder te kijken dan wat de staatsmedia voorschotelt: Welcome to Sweden een bewustmakertje gepubliceerd op 15 juni 2015…

  Like

  • Lot zegt:

   De cultuur is uiteraard WIE IK BEN. IK ben de cultuur. Wil je weten wie chinezen zijn, dan kijk je naar hoe zij lopen, praten, denken. Ga je naar china op vakantie, dan doe je dat om chinezen te kijken. Overigens doen die buitenlanders dat nooit met ons! Toen niet, duizenden jaren geleden, toen wij die ‘slaven en turken’ (=arabieren) voor het eerst zagen, Toen niet, nu niet en nooit niet. Zij hebben nooit begrepen wat Frijheid is. Daarom hebben zij liberty bedacht in zuid europa waar de romeinen om hun gebied met mensen te vullen, deze mensen voornamelijk uit het oosten halen, de slaven en turken.
   Deze mensen zijn zo egoistisch, net als trut eh kameraad mona sahlin, duidelijk slavisch communistisch uiterlijk. Zij denken alleen aan zichzelf. Letterlijk al dat volk, het kijken gaat niet verder dan hun eigen neus. Daarom zijn echte friezen en franken zo goed in organiseren en ruimtelijke intelligentie. Dat kun je niet leren uit een boekje op school. Dat talent heb je.
   Deze mensen zijn kut, ga terug naar commie land en ga 5 rome’s stichten ten oosten van novgorod. Ga horizontale kanalen graven tussen de noordzuid rivieren en bouw je eigen keizerrijk. En nu oprotten. Jij houdt niet van mij, ik weet dat, jij wil je niet verdiepen in mij als prachtig mens, ik weet dat, en jij wil alles nemen wat ik heb en doet dan net alsof je van hier bent, net als laagvoorhoofdsdakje Kaag, duidelijk commie. Jij geen respect (liefde interesse, echte historie hoog houden, geen gelieg) dan jij oprotten naar communisten land. Jij bent niet ik. En jij weet dat, daarom hebben socio’s en commie’s zoveel mensen VERMOORD. JIJ HEBT EEN BLOEDSCHULD SAHLIN.

   Like

 10. Ravian zegt:

  “een blootgesteld staan tegenover een crimineel milieu.”
  Islamiet zijn dus.

  Like

 11. karton zegt:

  Heeft Zweden dan geen tv-programma als “Opsporing verzocht”?
  Na één uitzending is ’t helemaal duidelijk.

  Like

 12. Roland Schoonheid zegt:

  Heeft niets met Salami te maken

  Like

 13. saddy zegt:

  Dit soort feiten is daar pas een ietsje bespreekbaar en openbaar geworden nadat het geweld de wijken waar de politici wonen bereikte.
  Daarvoor bestond geweld voor de politici niet. Alles was fantastisch en mooi en lief en sociaal.
  Net als in nederland. Als het maar niet den haag of de stadhouderskade is. Ter Apel en Harskamp zijn wat dat betreft net ver genoeg weg.

  Like

 14. delamontagne zegt:

  Maar eerste minister Stefan Löfven wil nog steeds niet erkennen dat er een verband bestaat tussen immigratie en misdaad.
  “Ik wil de misdaad niet in verband brengen met etniciteit of waar je vandaan komt”, zei hij maandag.

  Volgensde politie zijn er minstens 40 criminele clans aktief in Zweden en ze zijn eigenlijk alleen maar in Zweden om misdaden te plegen.
  Ook leiden zij hun kinderen op om aan de criminelen aktiviteiten mee te doen.

  Hun kinderen willen geen deel uitmaken van de samenleving, maar ze hebben al vanaf hun geboorte de ambitie om het stokje van hun ouders over te nemen in de georganiseerde misdaad, en wat dat betreft zijn we in Zweden nogal naïef”, stelt de plaatsvervangend politie-chef.

  BRON:
  https://nyheteridag.se/lofven-jag-vill-inte-koppla-brottsligheten-till-etnicitet/

  Like

 15. jan j zegt:

  Ik heb hiergeen onderzoek voor nodig

  Like

 16. Er is al wel eens een impressie geweest. Bijvoorbeeld deze uit februari 2017

  INSIDE A “NO GO ZONE” IN MALMO, SWEDEN

  We zijn nu ruim vier jaar verder. Kennelijk moet er nog veel meer gebeuren voordat Jan Publiek met de voeten in het stemlokaal duidelijk maakt salonsocialistische politici en de ideologie die zij de mensen via onderwijs, media en het scheppen van taboes door juridisering van meningen opleggen wel naar de mestvaalt van de geschiedenis kan. Het begint meer en meer onbetaalbaar te worden en steeds meer mensen krijgen ervan de sociale, psychische, juridische, curatieve en economische rekeningen doorgeschoven. En het zijn nu niet niet de sterkte schouders die met de zwaarste lasten worden opgescheept.

  Like

 17. Jan zegt:

  De vernietiging van Zweden gaat onverminderd door

  Zweden verwelkomt 85 000 “nieuwe Zweden

  Voor het eind van het jaar heeft Zweden ongeveer 85 000 nieuwe staatsburgers toegelaten, en “de nieuwe Zweden” komen vooral uit de Arabische wereld, Somalië, Afghanistan en Eritrea.

  Ongeveer 40 000 van de vorig jaar goedgekeurde staatsburgerschapspapieren gingen naar mensen uit de Arabische wereld, waarvan 27 340 migranten uit Syrië. Daarnaast zijn 4 305 Somaliërs, 4 067 Afghanen en 3 471 Eritreeërs in 2021 Zweeds staatsburger geworden. Voor Noren, Denen en Finnen liggen de aantallen veel lager: respectievelijk 163, 198 en 204, meldde het Zweedse dagblad Nya Dagbladet.

  Het lijkt er ook op dat bijna 50 000 personen met de Zweedse nationaliteit in 2021 zijn geëmigreerd, maar het is onduidelijk hoeveel van hen immigranten uit de derde wereld zijn. In 1 530 van de aanvragen werd het thuisland als “onbekend” vermeld.

  Men kan ook zien dat Zweden vooral populair is bij de immigrantengroepen die al een groot aantal inwonende landgenoten hebben, bijvoorbeeld uit Somalië of Syrië. Voor personen uit Afrikaanse landen zoals Tsjaad, Malawi, Madagaskar en Equatoriaal-Guinea werden in totaal slechts 4 staatsburgerschappen verleend.
  https://freewestmedia.com/2022/01/05/sweden-welcomes-85-000-new-swedes/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s