Hoge stroomprijzen Duitsland: Eerste steden besparen op verlichting

(Vertaling: E.J. Bron)

Waar kan met het oog op de hoge stroomprijzen energie bespaard worden? Meerdere steden willen de duur van de straatverlichting verminderen. Andere gemeenten onderzoeken zo´n stap op dit moment.

Een gereduceerde straatverlichting zou “een idee in de bundel van de mogelijke maatregelen” zijn waarover in de gemeenten gediscussieerd zou worden, zei Alexander Handschuh van de Duitse Bond van steden en gemeenten. Voor veel steden komt een nog verdere vermindering van de duur van de straatverlichting echter niet meer in aanmerking, zoals bleek uit een peiling van de Deutsche Presse-Agentur (dpa).

De stad Weimar wil de duur van izjn straatverlichting vanaf 1 juni reduceren: de straatlantaarns worden in het vervolg in de zomertijd 30 minuten later ingeschakeld en in de wintertijd 30 minuten vroeger uitgeschakeld. In de wintermaanden wordt de oorspronkelijke verlichtingstijd met 10 minuten gereduceerd, zoals de stad meedeelde. In Halle in de deelstaat Sachsen-Anhalt zei een woordvoerster van gemeentewerken dat daar op dit moment geen kortere verlichtingsduur van de stadsverlichting nodig zou zijn – “wij bereiden ons er echter ook op voor”.

Speciale sensoren in Mainz

Met het oog op de drastisch stijgende energiekosten discussieert de stad Mainz over nog meer reducties bij de verlichting van voet- en fietspaden. In Darmstadt werden een fietspad in de stad en ook een al voltooid deel van de fietssnelweg Frankfurt-Darmstadt met speciale sensoren uitgerust: de lampen reageren op beweging en worden feller wanneer er een fietser of wandelaar voorbijkomt en worden daarna weer minder fel.

Ondanks de gestegen energieprijzen willen bijvoorbeeld de grote steden Leipzig en Dresden niet besparen op de straatverlichting. Hier branden de straatlantaarns op dit moment ongeveer 8 uur in de nacht. Kortere tijden zouden niet gepland staan. “Een kortere verlichtingsduur gaat ook altijd ten koste van de verkeersveiligheid”, zegt men vanuit Dresden.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Hoge stroomprijzen Duitsland: Eerste steden besparen op verlichting

 1. saddy zegt:

  Er zijn ongeveer 30 miljoen mogelijkheden om nog veel meer te besparen dan een paar lampjes

  Like

 2. antiislamnu zegt:

  En dan geen goede verlichting met al die asielparasieten lijkt me geen goed idee

  Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Herinneringen aan het verleden en de nabije toekomst:
  In de dorpen en kleine steden van de DDR was het na 22.00 uur pikdonker. Je hoefde niet bang te
  zijn voor roofovervallen, er was niets om te beroven. En waar moet de overvaller heen gevlucht zijn? De buitengrens werd goed bewaakt, zodat niemand binnen kon komen, zoals ze zeiden.

  Geliked door 2 people

 4. LUCIA zegt:

  Nederland is een grote grot van ali baba en 40 rovers geworden, de grootsten zitten in den Haag en hoe minder… minder… het gaat worden qua energie…. hoe meer en meer dan10 geboden we gaan krijgen uit den Haag.
  Overigens die zg.brandmelders die verplicht zijn per 01-07-2022, is al eerder in ik meen in Amerika in het nieuws geweest ….laten we het zo stellen vooral die super moderne zijn van het merk ” I spy” en kunnen op afstand bewerkt worden..Misschien een op afstand verstuurde burn baby burn, als je ze niet aanstaat .

  Like

 5. Julia zegt:

  Volgens mij moeten die Duitsers toch ook wel verplicht aan de warmtepomp in plaats van steenkool op gas te gaan. Kun je nagaan hoeveel psychopaten er binnen de regeringen en de EU huizen. Allemaal besmet met het meest dodelijk virus voor de gehele EU namelijk machtswaanzin en arrogantie. Misschien kan Gates daar een spuitje voor laten ontwikkelen zo dat we voor goed van ze af zijn dat redt miljoenen mensen van de totale ondergang.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s