De parabel van de kapper

Screenshot_70

Op een dag ging een bloemist naar de kapper om zijn haar te laten knippen. Nadat de kapper zijn haar had geknipt, vroeg de bloemist wat hij de kapper moest betalen. De kapper antwoordde: ‘Ik neem deze week van niemand geld aan, omdat ik deze week bezig ben met dienstverlening aan de gemeenschap’. De bloemist was blij en verliet de winkel. Toen de kapper de volgende ochtend zijn kapsalon opende, zag hij een kaartje met het opschrift “Dank u” en een dozijn rozen voor de deur.

Later op de dag komt een agent om zijn haardos te laten fatsoeneren. Als hij na afloop wil betalen, zegt de kapper weer: ‘Ik neem deze week van niemand geld aan, omdat ik deze week bezig ben met dienstverlening aan de gemeenschap’. De agent vond het mooi en verliet vrolijk de kapsalon. Toen de kapper de volgende ochtend zijn kapsalon opende, zag hij een kaartje met het opschrift “Dank u” en een dozijn donuts voor bij de koffie.

Nog dezelfde dag kwam er een lid van het Parlement om zijn haar te laten knippen. Nadat de kapper zijn haar had geknipt, vroeg het parlementslid wat hij de kapper moest betalen. De kapper antwoordde weer: ‘Ik neem deze week van niemand geld aan, omdat ik deze week bezig ben met dienstverlening aan de gemeenschap’. Het lid van het Parlement was zeer gelukkig en verliet de kapsalon. De volgende ochtend, toen de kapper zijn kapsalon weer open deed, stonden er al een dozijn Parlementsleden in de rij te wachten voor een gratis knipbeurt.

En dat, mijn vrienden, illustreert het fundamentele verschil tussen de burgers van ons land en de politici die het besturen.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “jean”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, humor, politici, Rotzakken, Satire. Bookmark de permalink .

14 reacties op De parabel van de kapper

 1. Flo zegt:

  Triest maar waar….

  Geliked door 1 persoon

 2. Ron zegt:

  Deze vorm van dienstverlening in de vorm van ruilhandel zou komende jaren wel eens populair kunnen worden.

  Hier een longread over het waarom, enkele onaangename verrassingen die de elite de gewone bevolking kan gaan bezorgen:
  http://tinyurl.com/yashkjq7
  Een les hieruit: zorg dat niet al je geld op banken staat maar zorg ook voor cash en objecten of diensten om te kunnen ruilen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Over “cash” gesproken:
   Vanmorgen stond ik op Station Castricum op de trein te wachten;
   Die had 5 minuten vertraging, waarop ik nog even gauw wou proberen, een Brusselse wafel uit zo’n automaat te bemachtigen.
   Al doende kwam ik er achter, dat die automaat opeens zó was omgebouwd, dat betaling alleen nog maar kon plaatsvinden door een ‘betaalkaart,’ i.p.v. door muntgeld.
   Heb het erbij gelaten: Ik vond het bedenkelijk:
   Zou dít nou zo’n eerste aanzet zijn om het contante geld af te schaffen?

   Like

   • Elisah zegt:

    Waarschijnlijk omdat die automaat gesloopt en leeg gehaald wordt als er cash in zit.

    Like

   • Ron zegt:

    Zo gaat het inderdaad geleidelijk.
    Ik heb wel ideeën hoe ze dit steeds meer zullen gaan doen, maar ik wil hier niet voor ‘handleiding’ voor de banken spelen voor als ze het nog niet zelf bedacht hadden.
    De zwakte van het hele systeem is dat niemand ook maar iets kan kopen als een keertje de elektriciteit uitvalt. Voor een uurtje of twee is dat nog wel uit te houden, voor een dag al een heel stuk minder, en voor een week is het rampzalig als je gedurende die week letterlijk niets meer kunt kopen.
    Voor terroristen is de cashloze samenleving het walhalla. Een paar aanslagen op belangrijke elektriciteitsknooppunten en de gehele maatschappij ligt op zijn gat en bevolking begint te verhongeren omdat ze geen eten meer kunnen kopen.
    Dat noodzaakt dan natuurlijk acties van de overheid om voedseltransporten en distributies te regelen. Wegens dat dit niet overal tegelijk kan zullen er rellen en plunderingen komen.
    Hoe kan dit nog een beetje voorkomen worden? Met contant geld en ouderwetse kassa’s die geen elektriciteit nodig hebben. Zo heeft de winkelier zijn of haar inkomsten en heeft de bevolking nog een tijdje toegang tot goederen totdat de bevoorrading weer op gang komt.
    Zo, ik stop hier maar. Leve het contante geld en leve de mensen die nog zonder rekenmachine kunnen rekenen.

    Like

  • Witte raaf zegt:

   Gaat op termijn gebeuren,cash gaat eruit,niet meer particulier je spulletjes aan de deur kunnen verkopen(bv marktplaats)maar alles via internetbankieren moeten betalen,geen ijsje kunnen kopen bij een ijscomannetje met contant want alleen pin,op de markt,veelal pin,het contactloosbetalen via je bankpas,het bijna niet meer kunnen betalen via een acceptgiro(uitzonderingen daargelaten)allemaal betaalautomaten bij parkeerplaatsen,vaak alleen kunnen betalen via je bankpas,met muntgeld betalen is een uitzondering,etc etc.De totale controle over alles,Big Brother is watching you!
   Je kan beter zorgen dat je spullen in huis hebt om te ruilen of spullen aanschaft, een voorraad aanleggen van blikvoer en water etc!!

   Like

 3. Peter Rissing zegt:

  Leuk. En naast parlementsleden ook de meeste politici. Wie de schoen past trekke hem aan.

  Like

 4. Golden Girl zegt:

  is een leuk stukje, zo zie je maar weer dat als de graaiers ergens een slaatje uit kunnen slaan ze er als de kippen bij zijn, ondanks hun riante salarissen en dure etentjes, hotel overnachtigingen,
  stond enge Soros ook in de rij? ja ik weet dat het verhaaltje niet echt is maar het komt dicht bij de waarheid, ik had pas gratis grind voor mijn tuin via marktplaats heb ik een doosje bonbons gegeven, is wel zo aardig

  Geliked door 1 persoon

 5. Marian zegt:

  Verdomd goed. Van de politici kun je nog wat leren wat bedrog is.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Chapeau, politici zijn net als parasieten, vandaar dat de meeste van hen steeds weer de kant kiezen van de asielparasieten !!

  Like

  • Jean zegt:

   koddebeier, “soort zoekt soort & soort beschermd soort” kijk maar naar het dierenRIJK dan snapt u snel waarom er steeds gesproken wordt over het mensDOM.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s