VIDEO: Braziliaans Fukushima – Waarom hebben we hier NIETS van gelezen/gezien/gehoord in de mainstream media?!

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brazilië, Hypocrisie, mainstream-media, Milieu, Rotzakken, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op VIDEO: Braziliaans Fukushima – Waarom hebben we hier NIETS van gelezen/gezien/gehoord in de mainstream media?!

 1. Meh zegt:

  Misschien omdat je de reguliere nieuws niet volgt. Heb dit onderwerp minimaal op 3 verschillende dagen bij rtlnieuws voorbij zien komen.

  Like

 2. johan snijder zegt:

  Het stond dit weekend in een kwaliteitskrant. Misschien moet je ook eens andere kranten lezen dan je doet.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Wat is een “kwaliteitskrant” en wie bepaalt eigenlijk wat “kwaliteit” is . . . ?

   Like

  • paulzwueste zegt:

   johan snijder.
   Nou ben ik benieuwd wat volgens jou mening nu eigenlijk een zogenaamde “kwaliteitskrant” is…
   Ik zelf heb mij in het recente verleden gedurende geruime tijd beurtelings geabonneerd op ALLE bestaande dagbladen en opinietijdschriften in Nederland, om vast te stellen welke krant of opinietijdschrift ik het meest objectief zou vinden in zijn nieuwsgaring….
   Met volstrekte walging heb ik de hele rotzooi in de prullenmand gesmeten met de absolute vaststelling dat er geen enkel waarheidsgetrouw, objectief en redelijk neutraal nieuwsmiddel in Nederland bestaat! Zonde van het abonnementsgeld!
   De enige objectieve nieuwsgaring wordt heden ten dage nog geboden door de zogenaamde “sociale media”. Dat zegt ALLES!!!

   Like

 3. Cathja zegt:

  Dit is echt verschrikkelijk! Inderdaad, waarom hebben wij hiervan niets gehoord en gezien op TV, gelezen in de kranten?
  Vreselijk voor die mensen daar! Je zult er maar leven.

  Like

 4. Jantje zegt:

  Dit is ook verschrikkelijk, maar fukushima is miljoenen keren erger. Lekt nog steeds, 4 chinasyndrooms, bij 2 reactoren kunnen ze nog steeds niet komen. De Amerikaanse westkust ondervindt de gevolgen er van.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Een ramp, ok, maar niks met radioactiviteit.
  Vergelijking slaat dus nergens op.
  Tja, het was voor mij tot nu toe onbekend nieuws, nu weet ik het, doch wat moet ik ermee?
  Het is helaas gebeurt en daar kan niemand iets aan veranderen…
  Ach en wee roepen helpt ook al niet…
  Hoop wel dat het een les geweest is, en men maatregelen neemt dat zoiets niet weer kan gebeuren.
  Iets denkt van het filteren van het zwaar verontreinigde afvalwater, of Het afvalwater laten verdampen, waardoor de schadelijke vaste stoffen achterblijven, opgeruimd en gerecycled kunnen worden?

  Like

 6. jowitteroos zegt:

  Het is in ieder geval niet GROOT nieuws geweest……………

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Zo kom je als multinational ook van je rotzooi af, wel toevallig hebben ze het niet zien aankomen ? Was ingrijpen cq. verbeteren te duur ??

  Like

 8. Q zegt:

  Mag ik even ?
  Kwaliteitskranten zijn volgens mij de restanten van de eens opiniemakende papieren couranten. Wie er wel bij hoort en wie niet bepalen zij vooral zelf, net zoals in de gemiddelde schoolklas “de groep” uitmaakt wie er wel bijhoort en wie niet.

  Maar over het artikel.
  Wat daar gebeurd is dat is inderdaad een enorm drama, dat wil ik niet ontkennen of bagatelliseren. Je zou er inderdaad maar wonen, dan mag je je met recht slachtoffer noemen. Vooral die beelden van dat ezeltje en die varkens, misschien zullen die het bij de kijkers nog wel ‘beter doen’ als die foto van dat verdronken jongetje op een Turks strand.

  Maar het commentaar bij de beelden past meer bij de kwaliteitskranten. Het is meer gericht op de emotie als op wat er feitelijk aan de hand is. Het dramatische van de gebeurtenis word nog eens extra in de menselijke ziel gewreven. Emoporno. Gelukkig volg ik de kwaliteitsmedia amper en het is via deze site dat ik er voor het eerst over hoor.

  Want een dambreuk komt wel vaker voor. Dit was niet de eerste, en het zal niet de laatste zijn. Dambreuken gaan samen met stuwmeren zoals de natuur samengaat met natuurrampen. Vooral dammen van aarde breken wel eens door en die kom je vaak tegen in de mijnbouw zoals bij deze, maar zelfs stuwdammen van beton breken wel eens. En dat is -hoe tragisch ook- de prijs die we moeten betalen voor vooruitgang. Wat dat betreft is deze gebeurtenis net zo dramatisch als een vliegramp (300 doden ineens) of zoiets als meer als 300 verkeersdoden PER JAAR alleen al in Nederland.

  De gebeurtenis is beslist dramatisch te noemen. Elke dode die erbij gevallen is is te betreuren. Maar wat me vooral tegen staat in het filmpje is de tekst of het commentaar dat getoond word. Manmanman wat een demagogie. Het zou gaan om een stuwmeer wat hoort bij een ijzererts-mijn.

  En daar hopen zich zware metalen in op, ook de waarheid.
  Maar wat ik in dit commentaar aan de kaak wil stellen is de demagogie die eruit spreekt. Dat is meer iets wat past bij miliedefensie of greenpeace. Zware metalen en een vergiftigde voedselketen, aaargh, de planeet vergaat weer eens. Voor eeuwig en altijd, nu zijn deze mensen die het overleefden verloren, net als wij als wij NU niet gaan consuminderen.

  Wat niet helemaal de waarheid is.
  De zware metalen die zich ophopen in zo’n stuwmeer komen uit de natuur. Het zijn natuurlijke stoffen. Ze komen van zichzelf al in de natuur voor. Kwikzilver, arseen, mensen laat uzelf toch geen chemofobie aanpraten.

  Ik zou zelf ook niet gaan zwemmen in een dergelijk stuwmeer. Maar het gaat om natuurlijke stoffen die uit het ijzererts gewassen worden omdat ze in ijzer niet gewenst zijn, en zich daarom ophopen in een dergelijk stuwmeer. Maar de natuur wast deze zelfde stoffen ook zelf uit moeder aarde en voert ze af naar een natuurlijk stuwmeer zoals bijvoorbeeld de Kaspische zee. Waar ik wel zo in zou gaan zwemmen. En omdat de Kaspische zee geen water afvoert (een endorisch bekken) stijgt de concentratie van zware metalen in dat water voortdurend. Is dat niet om wanhopig van te worden ? Daar heeft u ook de reden dat er alleen zoet water instroomt maar het water zelf in dat natuurlijk stuwmeer zout is. En zware metalen bevat.

  Laat u toch geen chemofobie aanpraten door de jankerts van de linkse kerk en de aanbidders van de valse god moeder aarde. Met hun ‘vergiftiging van de voedselketen over 200.000 km2.

  Het zal na zoiets beslist even duren voor de natuur zich hersteld.
  Maar zodra alle prut in die rivier door-gespoeld is zou ik een vis die daar gevangen is zo op de barbecue gooien en opeten. En dat is vrij snel verzeker ik u. De natuur is duizenden keren sterker als de hele mensheid bij elkaar, en dit is voor de natuur nog minder als een boertje uit uw spijsverteringssysteem. Laat u niet gek maken door dit soort toxische Frankenstein verhalen. Dat soort verhalen zijn slechter voor uw geest als deze gebeurtenis voor de natuur an sich.

  Like

 9. Anna. zegt:

  Te druk met ons zelf ( west Europa) ????????????????

  Like

 10. tjonge zegt:

  at al bijna geen vis meer sinds Fukushima, maar nu zeker niet meer !
  onze oceanen zijn zo langzamerhand in gifbelten veranderd…

  Like

 11. Het gevaar is nog lang niet over, de mud (modder) heeft de zee bereikt en vernietigd het leven van schaaldieren en vissen ,Langs de rivier kan het water niet meer gebruikt worden door plantages en fazendas met duizenden koeien, kortom een milliarden kostend e ramp.Mart BRASIL.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s